Olika sorters lån

different-types-of-loansDet finns stunder i livet där ekonomin inte riktigt går ihop vilket kan leda till att man behöver ta ett lån. När ekonomin inte fungerar så är det viktigt att man ser över sina utgifter så att dessa matchar med den inkomst som man har. Vid nödsituationer så kan ett lån hjälpa till, men för att detta skall vara en hållbar lösning måste man ha en bra återbetalningsplan så att ekonomin inte fallerar helt genom att man inte kan betala tillbaka det som man lånat.

Är man istället i situationen då man skall köpa en bostad eller kanske en bil, vilket handlar om väldigt stora summor, så använder de flesta lån för att kunna finansiera köpet. Vid dessa lån så måste man ha en viss procent själv, en typ av insats för köpet. Vid väldigt stora summor så görs alltid en koll av inkomst, hur mycket som man faktiskt kan betala varje månad så att man i slutändan inte befinner sig i en klurig situation med både räntor och amortering.

Idag finns det flera olika sorters lån som man kan genomföra samt olika sorters företag eller institut som lånar ut pengar. Det kan till exempel vara en bank, ett privat företag eller ett kreditinstitut. Man kan ta olika sorters lån beroende som exempelvis specifika bostadslån där man har en viss typ av ränta, det finns blancolån som oftast har en högre ränta, samt mikrolån och sms-lån. Skillnaden mellan alla dessa typer är mycket stor och man bör noggrant fundera över vilket typ av lån som passar ens ekonomi bäst samt själva situationen till varför man behöver låna pengar. Sms-lån är exempelvis mycket snabba lån som görs via mobilen, så att man snabbt kan låna 1000 kronor för att betala sin skuld. Men däremot så brukar räntorna vara högre, eftersom företaget som lånar ut pengarna tar en större risk med sms-lån.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *