När det fattas pengar till semestern

when-it-made-money-for-the-holidayAlla människor vill ta det lugnt och slappna av ibland, och semestertiderna är någonting de allra flesta ser fram emot. Tyvärr är det inte alltid man har råd att åka på semester, och det leder ofta till mycket stress och ångest då man inte får sin välbehövliga ledighet. Oavsett om man redan har sparat undan lite pengar, men det inte räcker, eller om plånboken är helt tom, kan ett litet lån på 2000 kronor räcka långt.

Om man redan har några tusen sparade kanske man kan åka utomlands, om inte till ett av de dyra semesterparadisen så till ett billigare men ändå intressant land som till exempel Portugal, ett land som bjuder på mycket sol och bad. Även länderna i Centraleuropa brukar ha billig mat och logi, och även många intressanta sevärdheter att njuta av, så det behövs inga stora pengar för att kunna åka utomlands.

Även om man står med noll kronor i utgångspunkten, är 2000 kronor tillräckligt för en semester, och därför kan ett litet lån göra rejäl skillnad för måendet. Man kan till exempel hyra en bil i en vecka för den summan, och sedan åka på bilsemester inom Sverige eller Norden. Annars går det att åka på en minisemester under en helg och använda en del av pengarna till inträde på exempelvis djurparker och museum eller som fickpengar. Ofta har SJ prisvärda erbjudanden på sista minuten-biljetter, och då räcker 2000 kronor till en eller flera tågresor samt andra kostnader som uppstår under semestern, som boende och lite shopping.

För att se till att de 2000 kronorna räcker längre, kan man välja ett billigare boende. Istället för att bo på hotell finns det vandrarhem där man själv tar med sig lakan och örngott, och det kostar ofta bara en knapp hundralapp. Ofta finns också tillgång till ett gemensamt kök, så snarare än att äta ute kan man köpa och tillaga sin egen mat. Shoppingturerna kan gå till second handbutiker snarare än de stora varuhusen, och så vidare. På så vis räcker pengarna länge och man får en riktigt trevlig semester för en liten penning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *