Låna pengar utan UC

Det finns mycket olika saker att tänka på när man skall låna pengar. De flesta människor förknippar att låna pengar med något negativt. Men detta behöver inte varje gång vara sant. När man tar ett lån är det för att vid tillfället har man inte själv pengarna till att köpa något. Då tycker många människor att man skall vänta med inköpet tills att man får egna pengar. Men ibland går det inte att vänta av olika anledningar. Om du måste åka och jobba med med bilen men den är lika tom på bränsle som din plånbok. Då kommer du faktiskt att tjäna pengar på ett snabblån. De kanske kostar 200 till 500 kr att ta lånet men under din arbetsdag tjänar du över 1000 kr. Om du inte hade tagit detta smslån hade du alltså aldrig fått dina 1000 kr genom jobbet.

Innan banken eller låneförmedlaren lånar ut pengar till dig vill de veta lite mer om din ekonomiska situation. De vill därför begära ut uppgifter hur du tjänar om året, lån och om du har någon betalningsanmärkning. De flesta lånebolag godkänner dock betalningsanmärkning men inte alla. Om företaget tar sin kreditupplysning via UC på dig kommer andra banker att se din kreditupplysning. Det är inte bra att ha många kreditansökningar via UC på sig när man exempelvis söker om ett banklån. De kan bli lite nervösa och inte godkänna din låneansökning av denna anledning. Om du väl blir godkänd kan det leda till högre ränta och avgifter.

Ett tips är därför att alltid använda dig av låneförmedlare som inte använder sig av UC. Ibland kan de vara svårt att hitta information hos företaget om de tar en UC eller inte. De som inte använder sig av UC använder tex Bisnode eller andra företag som inte visar att de tagit kreditansökan på dig. De finns vissa hemsidor som IngenUc som bara listar snabblån utan UC.

upplysningscentralen-300x158