Lån utan UC – är det en fördel för dig?

Vad är det som gäller om man tar lån utan UC?

loans-without-ucFör dig som ska ansöka om ett lån, finns det en enorm fördel att ta kontakt med just specifika långivare som ser till att erbjuda dig som kund lån utan att använda sig av UC. Det som är bra med detta är att alla kreditupplysningar som görs på dig kommer inte på något sätt att anmärkas hos UC. Detta är något som är värt att tänka på om du är en person som väljer att ansöka om många lån under en period.

Vad är UC? Jo, det är ett av Sveriges största företag som arbetar med kreditupplysningar. Detta medför att en väldigt stor del av de företag som vill ta en kreditupplysning på dig brukar vända sig hit. Det kan handla om företag som: kreditbolag, bredbandsbolag, banker, mobilleverantörer, hyresvärdar med flera. De svenska bankerna är några som använder sig ofta av UC, då dessa banker äger en stor del av företaget. Om det är så att ansökan om lån görs på någon bank; Nordea, SEB, Swedbank, Danske Bank, Handelsbanken eller Länsförsäkringar kommer dessa banker garanterat att ta ett UC för att se hur din ekonomiska historik ser ut.

Det är bra att undvika UC

Är det så att kreditbolag, bank eller något helt annat företag gör en kreditupplysning, registreras detta, vilket medför att nästa företag/bolag/bank som väljer göra samma sak ser det i UC. Det har inte någon stor betydelse om du enbart har valt att ansöka om bara några få lån under en lång tid, men däremot är det inget bra om det finns många ansökningar för det ser inte så bra ut när man ska göra ansökningar senare. Det kan framstå som att du väljer att spendera alla dina tillgångar eller är enbart slarvig med alla dina pengar som du har, trots att du som person är kreditvärdig. Detta kan vara en anledning till att du inte får en godkänd ansökan, men det är onödigt om man har en god ekonomi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *